Om du lånat pengar tidigare är chansen stor att du stött på termen samlingslån oavsett om du haft för avsikt att ansöka om ett sådant lån eller ej. Samlingslånen blir bara populärare i den svenska marknaden idag. Lite utav det kan man tacka de nya regleringarna för. Nya lagar och regler brukar ofta tvinga aktörer inom en bransch att tänka nytt och innovera för att kringgå lagarna och således erbjuda kunderna marknadens bästa produkter för ökad handel.

Samlingslån är ett av dessa nya produkter som tidigare inte fanns men idag är väldigt populärt på grund av marknadens evolution genom åren.

Vad är samlingslån?

Samlingslån slår alla andra lån på nästan alla fronter.

Vad är då ett samlingslån? Dessa typer utav lån är i princip exakt det man tror att de är. Samlingslån är lån som avser hjälpa låntagare att samla sina lån hos en och samma långivare. Vem är samlingslån bra för? Jo — i dagens lånemarknad kan det vara så att många låntagare har flera lån samtidigt hos flera olika långivare. Detta drivs primärt utav snabblånemarknaden där man kan ansöka om snabba blancolån om under 50 000 kr. Detta brukar ofta innebära att folk lånar 5 000 – 10 000 kr, spenderar pengarna, behöver ännu ett lån av andra själ, spenderar de pengarna, behöver ett nytt lån, etc. Snart är man där med 4-5 st snabblån som man behöver amortera av varje månad. Då dessa lån är så små så känns inte betalningen så mycket. Lånar man ex 50 000 totalt 5 olika långivare så innebär det en väldigt låg amorteringskostnad varje månad, dock så innebär det höga administrativa avgifter, så som aviavgifterna som kan uppnå hela 300 kr varje månad om man har flera lån hos många olika långivare. Utöver det så kan räntan ha varit bättre om man ansökte om hela summan hos en långivare.

Det är här samlingslånen gör entré och hoppas hjälpa kunder att, som tidigare sagt, samla sina lån och således skära lånekostnaderna och tjäna på det i slutändan.

Långivaren betalar då av alla lånen, erbjuder en förmånligare ränta än den räntan låntagaren hade i snitt hos alla de andra långivarna, därefter behöver kunden bara betala en aviavgift, en lägre ränta och en faktura varje månad, vilket är bättre på i princip alla sätt.

Fördelarna med samlingslån

Av ovanstående själ är fördelarna med samlingslån svåra att ignorera. Om man befinner sig i en situation där man har många lån så finns det få anledningar till att undvika samlingslån. De är att föredra på nästan alla håll och kanter.

Om man inte väljer att ansöka om ett samlingslån så riskerar man att befinna sig i en situation där kostnaderna är onödigt höga och kan vara mindre, men man betalar dem ändå av i princip ingen anledning alls.

Så om du innehar flera lån och att skära kostnaderna låter som att det kan vara något för dig, så finns det helt enkelt inga anledningar till att inte ansöka om ett samlingslån. Gör det idag. Se till så att du betalar mindre än du behöver!

Slutord

Det är ingen överraskning varför samlingslån har blivit populära. Speciellt när snabblån är så heta i Sverige just nu. Allt fler svenskar ansöker idag om snabblån och på grund av hur lånen fungerar så är det väldigt sannolikt att låntagaren, när denne väl börjat, kommer att ansöka om lån igen. Lånen är så snabba och smidiga att de låntagare som planerar sin ekonomi sällan ångrar sig låneansökningen. Men det kan snabbt innebära flera lån hos flera långivare. Om du hamnar i den sitsen, kom då ihåg samlingslånen och ansök om dem! Du kommer att spara mycket pengar i slutändan!